17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaTrei angajați ai Crucii Roșii au murit într-un atac în estul Ucrainei

Trei angajați ai Crucii Roșii au murit într-un atac în estul Ucrainei

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a declarat că trei dintre lucrătorii săi au fost uciși și alți doi au fost răniți într-un atac din estul Ucrainei.

CICR nu a identificat cine s-a aflat în spatele atacului. „Este de neconceput că bombele ar lovi un loc de distribuire a ajutoarelor”.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a învinuit Moscova pentru bombardamente, numind-o „o altă crimă de război rusă”.
Agenția a spus că vehiculele sale sunt marcate clar și funcționează în mod regulat în regiunea de front Donețk, potrivit BBC.

„Condamn atacurile asupra personalului Crucii Roșii în cei mai fermi termeni”, a spus președintele agenției, Mirjana Spoljaric. , Ea a adăugat că: „Inimile noastre sunt frânte astăzi, când plângem pierderea colegilor noștri și avem grijă de răniți”.

CICR a declarat că echipa sa se pregătea să distribuie lemn și brichete de cărbune în casele din satul Viroliubivka, la nord de Donețk, când a fost lovită.

Distribuția mărfurilor nu începuse și niciun rezident nu a fost afectat de explozie, a spus agenția.

Anterior, oficialii ucraineni au raportat bombardamente în Viroliubivka și au spus că muncitorii descărcaseră provizii când a avut loc atacul.

Într-o postare pe rețelele de socializare, liderul Ucrainei a dat vina pe ruși. Zelensky a distribuit o fotografie cu un camion alb în flăcări, marcat cu sigla Crucii Roșii pe partea sa.
„Astăzi, Rusia a atacat vehiculele misiunii umanitare Comitetului Internațional al Crucii Roșii”, a spus el.

CICR este o organizație neutră, imparțială și independentă

Avocatul poporului ucrainean Dmytro Lubinets a comentat și el online, îndemnând Crucea Roșie să atribuie public atacul Rusiei.

„Se știe deja despre bombardamente, dar CICR… tăceți!” a scris el.

În declarația sa, CICR a reiterat că este o „organizație neutră, imparțială și independentă, cu un mandat exclusiv umanitar”.

Acesta a deplâns „creșterea bruscă” a uciderilor comise de agenți umanitari din întreaga lume în ultimii doi ani.

Națiunile Unite au făcut și ele avertismente similare. Misiunea sa umanitară în Ucraina de la începutul acestui an a declarat că 50 de lucrători au fost uciși sau răniți în Ucraina în 2023, inclusiv 11 uciși în îndeplinirea sarcinii, potrivit BBC.

Citește și: Craiova: O minoră a dispărut de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS