16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Rusia: Satan 2, racheta balistică intercontinentală a explodat în timpul testării

(VIDEO) Rusia: Satan 2, racheta balistică intercontinentală a explodat în timpul testării

Imagini din satelit par să arate un crater masiv la un centru de testare a rachetelor în Rusia, după ce o rachetă balistică intercontinentală RS-28 „Sarmat” (Satan-2, în codificarea NATO) cu capacitate nucleară, a explodat. Este un eşec umilitor pentru preşedintele Vladimir Putin, potrivit Daily Express.

Această rachetă este considerată de către Kremlin un instrument puternic în arsenalul său. Dar, conform unor informaţii, acesta ar fi al patrulea eşec succesiv, ceea ce pune sub semnul întrebării fiabilitatea noii arme.

Distribuind pe reţelele sociale fotografii Planet Lab, făcute la cosmodromul Pleseţk din regiunea Arhanghelsk, analistul proiectului Osint ( Open source intelligence), care se autocodifică MeNMyR, rezumă: „După cum se vede, testul RS-28 Sarmat a fost un eşec total”.

Racheta a explodat în siloz, lăsând un crater imens şi distrugând locul de testare. „Sarmat este o rachetă cu combustibil lichid, astfel încât acest accident ar fi putut avea loc separat de activitatea de lansare efectivă”, afirmă expertul citat.

Primul şi singurul test reuşit cu Sarmat a avut loc la 20 aprilie 2022. Alte patru au eşuat, potrivit informaţiilor din surse independente.

Citește și: Compartiment pentru pacienții cardiaci critici, la Spitalul Filantropia Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS