7.6 C
Craiova
miercuri, 25 decembrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CMicrosoft adaugă în Windows 10 funcţie restore

Microsoft adaugă în Windows 10 funcţie restore

Microsoft adaugă în Windows 10 o îmbunătăţire majoră clasicului System Restore introdus de pe vremea lui Windows Millenium, împotriva infecțiilor cu viruși, informează go4it.ro

Noul restore oferă utilizatorilor posibilitatea să-şi readucă PC-ul compromis de o infectare cu malware, la starea optimă de funcţionare. Funcția restaurează un backup complet cu orice documente importante pierdute între timp.

Copie de la Apple, prin Cloud

Funcţionalitatea disponibilă de mult timp utilizatorilor de dispozitive Apple va fi legată de Microsoft Account. Utilizatorii sunt încurajaţi în mod insistent să îl aleagă în locul celui offline. Asta înseamnă că tot mai multe din datele personale ale utilizatorilor vor ajunge în posesia Microsoft. Pentru asta, compania rămâne să nu abuzeze de informațiile private.

Microsoft: Cloud download, la stadiul experimental

Noua funcţie restore numită „cloud download” este disponibilă deocamdată la stadiu experimental. Aceasta oferă o salvare la reinstalarea Windows 10, atunci când toate încercările de recuperare a sistemului de operare au eşuat.

Microsoft oferă deja la scară restrânsă funcţionalitatea “recover from the cloud”  doar pentru posesorii de tablete Surface. Totul se face în ideea că utilizatorii nu pot opta pentru instalarea clasică Windows 10 din pricina unor proceduri complicate.

Acoperind golul lăsat de Microsoft, producători OEM precum Dell, Asus şi HP oferă deja kit-uri de restaurare Windows. Ele iau forma unei partiţii de backup lăsată ascunsă pe hard disk. Însă funcţia cloud download de la Microsoft oferă mai mult decât readucerea sistemului de operare la starea în care era la momentul achiziţiei dispozitivului. Funcția restaurează inclusiv fişierele şi aplicaţiile instalate între timp de utilizator, fără a ocupa spaţiu suplimentar pe hard disk.

Rămâne de văzut care este metoda folosită pentru recuperarea dispozitivelor, din moment ce se presupune că actuala instalare Windows 10 a fost complet compromisă. Pornirea PC-ului în Safe Mode folosind o combinaţie de taste este foarte convenabilă. Totodadă, necesită cooperarea producătorilor de dispozitive pentru implementare corectă.

Variante de backup pe dispozitive

A doua variantă poate fi o combinaţie între actualizarea Windows 10, pentru a include rutinele de backup necesare şi furnizarea unui kit Windows 10 cu funcţionalitate redusă, care să pornească de pe stick USB.

Problema este că în acest caz este dificil să asiguri toate driverele necesare dispozitivelor pe care încerci să le restaurezi (ex. interfaţă de reţea pentru accesarea serverelor cloud şi drivere necesare anumitor dispozitive de stocare SSD).

Este de aşteptat ca noua funcţionalitate să fie inclusă, cel mai devreme, cu următoarea revizie Windows 10, la începutul acestei toamne.

Aurelian Marian Soare


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS