2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologie(VIDEO) Teste pentru taxiul zburător în Paris

(VIDEO) Teste pentru taxiul zburător în Paris

-

Autorităţile franceze au testat un taximetru zburător cu două locuri şi fără pilot pe un aeroport din Paris, potrivit www.prnewswire.com.

Volocopter a fost primul partener de vehicule și operațiuni pentru lansarea sucursalei industriale de mobilitate aeriană urbană la Paris. Acum compania intenționează să deschidă un birou local și recrutează personal și extinde parteneriatele locale pentru a se asigura că noile soluții UAM răspund cerințelor locale. Volocopter lucrează la un acord cu Groupe ADP și RATP Groupe pentru a colabora pentru Jocurile Olimpice din 2024 pentru a îmbunătăți conectivitatea regională într-un mod semnificativ și pentru a prezenta avantajele și atributele cheie ale mobilității aeriene urbane.

Taxiul zburător a fost realizat de o companie din Germania şi a mai fost testat până acum în Las Vegas, Dubai si Singapore.

Florian Reuter, CEO al Volocopter: ”Este conceput pentru a funcţiona în zona urbană. Are două locuri, care corespund perfect cerințelor pasagerilor. Dacă ne uităm astăzi la taxiuri sau la Uber, acestea transportă în media 1 – 2 persoane la bord, deci acesta este vehiculul perfect pentru transporturi în oraş. Este liniștit, sigur și oferă o experiență fantastică. Și lucrăm pentru a-l integra la scară largă cu alte servicii de transport, pentru a-l face accesibil tuturor. Toți cei care iau un taxi astăzi vor putea folosi un Volocopter pe traseele selectate”.

Un astfel de taxi va putea fi comandat cu ajutorul unei aplicaţii, la fel ca în cazul serviciilor de ridesharing. Iar realizatorii proiectului promit că nu va fi un serviciu destinat doar celor bogaţi.

Orașele vor trebui să amenajeze locuri speciale 

Fabien Nestmann, director relații publice Volocopter: ”Cât despre preţ, este o transparență totală. Eşti înregistrat ca utilizator, rezervi călătoria, mergeți la vertiport, unde eşti înregistrat, unde îţi este verificată identitatea și greutatea, din păcate, pentru că trebuie să știm cât cântăreşti înainte de a decola și porni la zbor”.

Pentru ca serviciul să poată deveni funcţional oraşele vor trebui să amenajeze locuri speciale de unde să poată decola aceste taxiuri.

Vehiculul este ridicat cu ajutorul a 18 propulsoare şi controlat de la distanţă, asemeni unei drone iar clienţii sunt transportaţi pe deasupra traficului aglomerat din oraşe, până la locul dorit.

De asemenea, mai e nevoie ca autorităţile şi specialiştii în domeniu să pună la punct un cadrul legislativ care să reglementeze un astfel de transport.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Costel Gâlcă și Ștefan Baiaram au prefațat meciul UTA...

UTA Arad și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS