13.1 C
Craiova
duminică, 13 octombrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieTesla a lansat prototipul unui robotaxi care a atras critici în industrie

Tesla a lansat prototipul unui robotaxi care a atras critici în industrie

Tesla a prezentat în această săptămână un robotaxi cu un design neobişnuit, un coupe sport cu două locuri, numit Cybercab, care a bulversat investitorii şi analiştii, transmite Reuters.

CEO-ul Elon Musk a dezvăluit prototipul la un eveniment organizat lângă Los Angeles, anunţând că producţia acestuia va începe în 2026, cu un preţ de sub 30.000 de dolari. Cu toate acestea, Musk nu a explicat cum ar putea un taxi cu doar două locuri să satisfacă nevoile familiilor sau ale pasagerilor care călătoresc cu bagaje, lăsând impresia că vehiculul se va adresa unui segment de piaţă restrâns. Investitorii au criticat designul, iar acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 9% la bursa de la Wall Street. „Când te gândeşti la un taxi, te gândeşti la ceva care poate transporta mai mult de două persoane”, a spus Jonathan Elfalan, director de testare a vehiculelor pentru Edmunds.com.

Specialiştii în mobilitate sugerează că robotaxiurile ar trebui să ofere mai mult spaţiu şi uşi glisante. Musk a menţionat că doreşte să facă robotaxiurile mai ieftine decât transportul public, cu un cost operaţional de 20 de cenţi pe milă pentru Cybercab, însă nu a oferit detalii despre planurile de producţie în masă sau despre aprobările necesare din partea autorităţilor.

Citește mai mult pe Digi24.

CITEȘTE ȘI: Mehedinți: Un șofer a murit carbonizat într-un TIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS