7.8 C
Craiova
joi, 28 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CBunele maniere cam lipsesc în on-line

Bunele maniere cam lipsesc în on-line

Potrivit unui studiu Microsoft şi DCI, indicele privind respectul digital este de 70%. Asta arată cea mai mare lipsă de bune maniere on-line percepută din ultimii patru ani. De asemenea, tendințele la fel de îngrijorătoare ale suferințelor emoționale și psihologice, dar și consecințele negative determinate de expunerea la riscul on-line au crescut semnificativ, potrivit hotnews.ro.

Microsoft a lansat rezultatele unui nou studiu – Indexul privind Respectul Digital (DCI – Digital Civility Index). Acesta indică tonul interacțiunilor on-line, așa cum au fost raportate de consumatorii din 25 de țări.
Studiul a analizat percepțiile adolescenților și adulților despre viața on-line și expunerea lor la 211 riscuri on-line din patru categorii: reputațională, comportamentală, sexuală și personală/intruzivă. Indicele funcționează astfel: cu cât este mai scăzut (pe o scară de la 0 la 100), cu atât expunerea la risc a respondenților este mai scăzută și cu atât este mai ridicat nivelul de respect on-line în rândul oamenilor din țara respectivă.

Oamenii par încurajați de ceea ce ar putea aduce noul deceniu în termeni de respect on-line

Prin acest studiu, respondenții au fost îndemnați să spună cum văd ei următorul deceniu și să selecteze trei cuvinte pentru a descrie cel mai bine experiențele on-line și interacțiunile digitale în următorii 10 ani. „Respectul“ a fost opțiunea preferată de cei mai mulți (66%), urmată de „siguranță” (57%), „libertate” (33%), „politețe” (32%) și „bunătate” (26%). Doar „empatia” a mai obținut peste 20% din voturi, iar „bunăstarea”, „incluziunea”, „sănătatea”, „compasiunea” și „curiozitatea” au obținut toate între 11% și 15%. În ceea ce privește anul curent, oamenii par încurajați de ceea ce ar putea aduce noul deceniu în termeni de respect online.

50% dintre respondenţi își arată încrederea în companiile de tehnologie și social media

Cele mai populare răspunsuri în rândul respondenților sunt: jumătate (50%) își arată încrederea în companiile de tehnologie și social media că vor crea instrumente și implementa politici care să încurajeze un comportament on-line mai respectuos și politicos și care să sancționeze o conduită inadecvată. Jumătate (50%) prevăd îmbunătățirea capacității oamenilor de a-și proteja confidențialitatea și datele personale. O treime se așteaptă ca mai puține femei să fie hărțuite sexual on-line (34%); mai puțini adolescenți să fie intimidați (33%) și discuțiile politice on-line să devină mai constructive (33%).

Microsoft prezintă principii de bun-simț pentru interacțiuni on-line mai sigure

Microsoft prezintă principii de bun-simț pentru interacțiuni on-line mai sigure și mai respectuoase.
Respectă regula de aur, acționând cu empatie, compasiune și bunătate în fiecare interacțiune.
Tratează-i cu demnitate și respect pe toți cei cu care interacționezi on-line.
Respectă diferențele, perspectivele diferite. Atunci când au loc neînțelegeri, implică-te cu precauție și evită injuriile și atacurile personale.
Gândește înainte de a răspunde la lucrurile cu care nu ești de acord. Nu posta sau trimite nimic care ar putea răni pe altcineva, dăuna reputației cuiva sau amenința siguranța cuiva.
Apără-te și ia apărarea altora, susținându-i pe cei vizați de abuzuri on-line. Raportează activitățile amenințătoare și păstrează dovezile de comportament inadecvat sau periculos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS