7.6 C
Craiova
miercuri, 25 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacebook a blocat în Australia orice tip de conținut media pentru utilizatorii rețelei

Facebook a blocat în Australia orice tip de conținut media pentru utilizatorii rețelei

Australienii s-au trezit joi dimineață cu news feed-ul golit de orice știre locală sau internațională. Motivul: Facebook a blocat orice conținut media, în urma unui scandal care durează deja de ceva vreme și care a culminat recent cu decizia de a bloca distribuirea de conținut jurnalistic. Unii acuză astfel că este cenzurat accesul publicului la informații esențiale, potrivit BCC.

Blocarea conținutului de pe platforma socială vine ca reacție la o propunere legislativă care i-ar obliga pe giganții tech Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de pe rețelele sociale.

Facebook a recunoscut că au fost şi ”victime colaterale”

Câteva pagini guvernamentale care vizau serviciile de sănătate și urgență, pagini privind acțiuni caritabile sau agenția de meteorologie au fost și ele blocate, Facebook recunoscând ulterior că acestea au fost ”victime colaterale”, potrivit BBC.

Guvernul australian a criticat vehement mișcarea companiei

Guvernul australian a criticat vehement mișcarea companiei, transmițând că demonstrează ”puterea imensă” pe care o au pe piață giganții social media.

Impactul asupra comunității este extraordinar de mare

Oficialii guvernamentali mai spun că impactul asupra comunității este extraordinar de mare, în contextul în care în jur de 17 milioane de australieni accesează rețeaua socială lunar. Escaladarea dramatică a conflictului a generat reacții critice și din partea jurnaliștilor, politicienilor și activiștilor specializați în drepturile omului.

Și Google a anunțat în ianuarie că va bloca motorul său de căutare în Australia

Și Google a anunțat în ianuarie că va bloca motorul său de căutare în Australia dacă guvernul va implementa noul cod ce o forțează – ca și pe Facebook – să plătească firmelor media pentru dreptul de a le folosi conținutul.

Australia vrea o lege ce obligă marile companii tech să negocieze plăți către editorii și difuzorii locali pentru conținutul inclus în rezultatele căutărilor și în fluxurile de știri. Dacă nu ajung la un acord, prețul va fi decis de un arbitru guvernamental.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS