Motorola Razr nu mai este doar un zvon sau un concept. Primul telefon pliabil de la Motorola şi al treilea lansat pe piaţă a fost anunţat în mod oficial în cadrul unui eveniment care a avut loc la Los Angeles, scrie go4it.ro. Acesta este primul model de telefon pliabil care poate fi folosit asemeni unui dispozitiv mobil obişnuit, dar care se poate plia pentru a ocupa mai puţin spaţiu în buzunar. De asemenea, acest model are specificaţii de smartphone obişnuit de medie, însă preţul este în continuare foarte mare.
Motorola Razr – design şi ecran pliabil
Ecranul pliabil este acoperit cu o peliculă de plastic, însă aceasta nu este atât de fragilă pe cât ne-am fi aşteptat. Motorola spune că utilizatorii vor putea să folosească telefonul în mod normal, fără reguli de genul celor pe care le-am văzut pe Galaxy Fold de la Samsung. De altfel, pe acest ecran nu se poate vedea atât de pronunţat o cută în zona îndoirii, iar balamaua pare să fie rezistentă.
Telefonul păstrează design-ul clasic Razr de acum 15 ani, oferind o „bărbie” mare în partea de jos, aici fiind integrate multe dintre componente cât şi un senzor de amprentă. Capacul din spate este texturat pentru a oferi o prindere mai bună, iar întregul telefon este rezistent la stropi de apă, ceva ce niciun alt telefon pliabil oferă.
Motorola Razr – specificaţii hardware
La interior, Motorola Razr vine echipat cu un chipset mid-range Snapdragon 710, un model lansat în urmă cu vreo doi ani, dar care încă poate să ofere o experienţă de utilizare bună, mai ales când luăm în calcul rezoluţia mică a ecranului. Acesta este alăturat unui modul de 6 GB RAM şi 128 GB stocare internă dar şi unui acumulator de 2.510 mAh, mic în comparaţie cu telefoanele din prezent. Acesta se încarcă rapid la 15W cu adaptorul din pachet.
La capitolul foto însă, Motorola Razr nu este tocmai la standardele actuale. Avem de a face cu o cameră principală de 16 megapixeli f/1.7 care beneficiază doar de stabilizare electronică (senzor SONY IMX519) şi o cameră frontală de 5 megapixeli f/2.0 integrată în decupajul din ecranul principal din partea de sus. Nu avem camere multiple, sau funcţii prea avansate pentru acestea, ci doar un Night mode. Probabil că spaţiul s-a dovedit a fi o problemă în construcţia acestui dispozitiv care se dovedeşte a fi foarte compact atunci când este pliat, iar camerele au avut de suferit.
Şi că tot vorbim de dimensiuni, acest model măsoară 72 mm în lăţime, 94 mm înălţime şi 14 mm în grosime atunci când este pliat şi 72 x 172 x 6,9 mm atunci când este deschis. Întregul dispozitiv cântăreşte 205 grame, fiind mai greu decât ne-am fi aşteptat la aceste dimensiuni, însă cu mult sub alte dispozitive pliabile deja disponibile.